FAQ

Varför ska jag anlita en förlossningsfotograf?

När du gifter dig kommer du att anlita en fotograf, visst? Det är en given sak för de flesta av oss, vi vill minnas detaljerna från en av vårt livs viktigaste dagar och det är vi också beredda att betala mycket för. Även om din bröllopsdag i stunden känns som ditt livs lyckligaste kan ingenting jämföras med dagen då du får möta din bebis för första gången. Att vilja minnas och se tillbaka på den med hjälp av bilder är inget konstigt. Utan dem kommer du ju aldrig få se hur din partner pussade din panna när du hade som ondast, hur hen med ömhet och stolthet tittade på dig när du inte såg – för att du blundade i en värkpaus, uttrycket i hens ansikte när ert barn kom ut och lades på ditt bröst. Första skriket. Glädjetårarna. Lyckan. Magin. Hur tiden bara stannade. Det är ögonblick som ni aldrig kommer att kunna återskapa. Minnen (i synnerhet från förlossning) bleknar oerhört snabbt, med hjälp av professionellt tagna bilder får ni minnas för alltid. Motfråga – varför skulle du inte anlita en förlossningsfotograf?

Varför kan inte bara min man ta bilderna?

Kort och gott för att han förtjänar att finnas med på dem. Detta är födseln av hans barn och han ska ha möjligheten att uppleva den utan ansvaret att behöva fokusera på kameran i sin hand. Partnerns jobb är att stötta mamman och uppleva födseln av deras barn tillsammans med henne!

Vad innebär det att du har jour?

Två veckor innan BF och fram till dess att bebisen är född så har jag jour, vilket innebär att jag hela tiden – dygnet runt – är anträffbar och redo att rycka ut.

Kommer du att publicera bilder på internet?

Jag älskar när kunder ger mig tillåtelse att dela deras förlossningsberättelser, men förstår samtidigt att det inte är något för alla. Din integritet är viktig för mig och alla bilder förblir privata för allmänheten tills du personligen har godkänt dem!

Hur många bilder kan jag förvänta mig att få?

Vanligtvis mellan 75-150 redigerade och högupplösta bilder. Längden på din födsel påverkar givetvis antalet.

Hur kan jag övertyga min man att detta är något vi borde göra?

Berätta att det känns viktigt för dig, visa exempel på vackra bilder och hänvisa honom sedan till sidan med mina kunders utlåtanden. 😉

Interagerar du i förlossningsrummet?

Jag kan vara tyst som flugan på väggen eller så pratar vi mellan värkarna. Det är helt upp till dig och din partner! Jag är i grunden utbildad undersköterska och doula med ett brinnade intresse för förlossningsvård och er positiva upplevelse och hjälper gladeligen till med både det ena och andra om ni önskar och utrymme ges.

På vilka sjukhus jobbar du?

Malmö, Lund, Helsingborg och Ystad. Jag har även möjlighet att ta uppdrag i Danmark/Köpenhamn.

Erbjuder du några betalningsplaner?

Ja! Låt mig få veta vad som skulle fungera bäst för dig.

Kan vi träffas innan förlossningen?

Absolut! Jag erbjuder alla mina kunder ett första möte där vi går igenom alla frågor du kan tänkas ha, info om vad du kan förvänta dig, dina önskemål osv. Detta kan även göras via mail eller telefon.

Vilken utrustning använder du?

Jag fotograferar med Canon EOS 5D mark III och Canon EF 50 mm f/1.2L USM. En utrustning som levererar under de mest utmanande ljusförhållanden.