Priser

Varför förlossningsfoto?

8 goda anledningar till att anlita en förlossningsfotograf:

Desktop1-001

1. Låt din partner hålla din hand, inte kameran! Din partner slipper ansvaret och kan fokusera på och uppleva födseln av er bebis tillsammans med dig fullt ut. Att tycka att han eller hon kan ta bilderna känns kanske helt naturligt innan men tro mig, väl på plats kommer du vilja ha honom eller henne hos dig.

2. Ni får alla vara med på bilderna. Detta är något jag saknar från mina egna förlossningar där min stackars sambo fick agera fotograf. Jag ville ha många men har bara några halvkassa, om än värdefulla, bilder på mig när jag ligger ensam i en sjukhussäng och det var till och med så dottern reagerade när hon såg dem första gången – ”men var är pappa, var inte han med?”. Förlossningarna är det absolut största vi har gjort ihop och bilder av oss tillsammans hade varit fina att se tillbaka på, och visa barnen.

3. Hela historian förevigas från början till slut, och inte bara några snabba snaps när bebisen precis kommit ut som är det vanligaste när man fotar själv. Vankandet i korridoren, en stilla bild på klockan, blickarna, beröringarna och samspelet er emellan, tårarna, skratten, intensiteten, kärleken, första skriket, första ögonkontakten, första amningen, vägningen och mätningen, den berömda brickan… Tillsammans skapar allt detta berättelsen om när ett barn föddes en och ny familj blev till. Så fint och värdefullt och något man garanterat aldrig ångrar att man gjorde!

4. Detaljer som du annars skulle missa fångas. Din partners reaktioner och era ansiktsuttryck ögonblicket då bebisen kommer ut. Vem vill inte ha möjlighet att se det i efterhand? ✨

5. Kvalitet! Iphonesnapshots är perfekt för facebook- och instagramuppdateringar men vill du försäkra dig om att du får fina bilder från din mitt-i-natten-förlossning som även går att framkalla och förstora krävs en ordentlig systemkamera + ljusstarkt objektiv, som hålls av händer som inte är fullkomligt darriga av känslor. Jag använder mig av proffsutrustning från Canon och redigerar färgtonerna efteråt så att ni får ett gäng vackra och enhetliga bilder från en av de största dagarna i ert liv.

6. Minnen bleknar. Tänk hormoner, endorfiner, sömnbrist, smärta, nervositet. Inte undra på att det mesta känns suddigt efteråt! Förutom att det är värdefullt med bilder från en av de största dagarna i ens liv så gör dem att tomma luckor fylls vilket har visat sig vara ett effektivt hjälpmedel för bearbetning vid exempelvis trauman och postpartumdepressioner då de hjälper oss att känna oss mer kopplade till vår förlossning och den nyfödda bebisen. Genom att SE vad vi faktiskt har gått igenom förstår vi det bättre, både fysiskt och mentalt.

7. En extra person i rummet som kan bistå med vad det än må vara = lyx! (speciellt om fotografen är doula i botten, hehe)

8. Ditt barns enda riktiga födelsedag är värd att förevigas! ♥

Untitled-12

Förlossningsfoto

8 500:-

Inkluderar:

 •  Församtal.
 • Jour 24/7, veckorna runt bf.
 • Obegränsad täckning av förlossningen, inklusive 1-2 timmar efter.
 • Doulastöd om utrymme ges.
 • 100+ högupplösta och smakfullt redigerade bilder på usb.

Kontakt

Doula

8 500:-

Inkluderar:

 •  Församtal.
 • Jour 24/7, veckorna runt bf.
 • Stöd under hela förlossningen, inklusive 1-2 timmar efter.
 • Förlossningsfoto om utrymme ges.
 • Eventuella bilder redigeras smakfullt och levereras på usb.
 • Eftersamtal.

Kontakt

Gravid + förlossning + nyfödd

10 000:-

Inkluderar:

 •  Församtal.
 •  Gravidfotografering.
 • ♥ Förlossningsfotografering (se ovan).
 •  Nyföddfotografering.
 •  Bilder redigeras smakfullt och levereras på usb.

Kontakt

Vad säger mina kunder?

HåkanFABIANS PAPPA

Från början var jag väldigt skeptisk till att ha någon med på förlossningsrummet och det kändes lite konstigt. Denna känsla förändrades så fort Stina kom in i rummet och det var helt naturligt att ha henne där. Stina var väldigt proffsig och gav precis det lugnet som som krävs i rummet. Helt perfekt. Hon smattrade av bilder med jämna mellanrum men det var inget man tänkte på i stunden utan hon blev ytterligare en trygghet till för Amanda att luta sig mot. När vi sen läste inlägget och fick se bilderna blev jag rörd. Jag hade aldrig kunnat både ge Amanda det hon behövde och samtidigt ta dessa underbara bilderna. Dessa kommer vi kunna ha med oss alltid och jag är oerhört glad att Amanda och Stina hittade varandra.

AmandaFABIANS MAMMA

Att ha med Stina-Lee på förlossningen är ett av våra bättre beslut. Vi hade inte träffats innan och trots värkar och bebis på väg så var det inga konstigheter när hon kom in genom dörren. Hon var så himla lätt och trevlig och kände av stämningen på ett bra sätt och kändes självklar från att hon steg in i rummet. Under förlossningen tänkte jag inte på att hon var där, jag var fokuserad på att krysta och det var så många andra i rummet ändå. Att någon annan tog bilder gjorde även att min sambo kunde vara närvarande och fokusera på att stötta mig utan att behöva tänka på att ta bilder. Men det absolut bästa är såklart bilderna, Stina-Lee är otroligt duktig på att fånga känslorna och bilderna är vackra. Jag vill framkalla varenda en. Jag är också så glad att det finns bilder på mig och min sambo tillsammans under förlossningen. Förlossningen är det mest fantastiska vi gjort ihop och jag ser framemot att kunna visa bilderna för vår Fabian när han blir stor nog.

Fabians morfarFABIANS MORFAR

Verkligen fina bilder! Tittar med tårar rinnande på vad som hände den fantastiska morgonen. Ser de många känslorna som far runt i en sådan omvälvande stund i livet.

Somar & LinusJonathans föräldrar

Jag snubblade över bilder från en förlossning som en mamma hade lagt ut. Jag blev förälskad och ville såklart ha bilder på min nyfödda bebis. Jag nämnde det för en väninna och svaret blev: – Va?? Vill du fota din förlossning??? – ja, det vill jag. Jag vill kunna visa min son kärleken, smärtan, humorn…. Allt det man inte kan berätta. Min sambo är världens sämsta fotograf (men älskar honom ändå) men oavsett så är det vår kärlek, vår smärta och vår humor jag vill fånga. Det är våra känslor jag vill kunna visa vår son. Jag kontaktade Stina och vi pratade en lång stund tills frågan kom. – Vad är det du vill att jag ska fotografera, vad vill du ha med? Mitt svar var enkelt. Att fånga känslorna. Jag såg på den andra mammans bilder hur Stina hade lyckats att skapa en berättelse med endast bilder. Detta ville jag! Dagen kom och Stina var snabbt på plats med ett lugnande leende. Då förstod både jag och sambon att detta kommer bli bra. Stina var inte bara fotograf. Hon fanns där som en hjälpande hand. Som en stöttande hand. Vi kände oss bekväma med Stina direkt. Vi märkte inte av henne när hon inte ”behövdes” men så fort det var nåt så var hon där med sitt leende och lugnande röst. Vi pratade och skrattade och det hjälpte oss att slappna av och njuta av varje sekund. Att bara vara. När jag tittar tillbaka på bilderna så är jag så tacksam att jag hittade Stina och hennes blogg. Vårt magiska ögonblick finns på bild, när vår ögonsten som varit så efterlängtad i 9 månader kom till världen. Helt underbart. Helt fantastiskt.

MinnaEmmas mamma

Vår första förlossning var rätt jobbig där jag kände mig väldigt ensam och fick mycket panikkänslor. Min man gjorde vad han kunde men jag hade behövt mycket mer närvaro från barnmorskan för att känna mig trygg. Inför den andra förlossningen ville vi ge mig/oss de bästa förutsättningarna för att få revansch och därför ville vi ha en doula med oss. Det var enda sättet vi kunde garantera oss själva att få den professionella närvaro som vi behövde och ville ha. Det var UNDERBART och inte en sekund ångrade vi beslutet! Stina är en engagerad och väldigt omhändertagande person så vi båda var genast trygga i hennes sällskap. Hon och min man var ett superstöd för mig och tillsammans blev vi ett väldigt lyckat team. När jag kände att jag var nära att få panik var de båda där för att lugna mig och de hjälpte mig att ta en värk i taget och vila där emellan. Hon lyssnade på våra önskemål och förstod precis vad vi ville och hur vi ville ha det. Och bara att ha någon där som tar kommando gentemot personalen (om det behövs) är guld värt, så att min man bara kunde finnas där för mig. Att Stina även kan fotografera när tillfälle ges är en stor bonus! Min man tyckte också att det var kanon! Även han var tagen efter den första förlossningen så han tyckte det var jättebra att ha henne där. Han mådde också bra av extra stöd och blev säkrare i vad han skulle göra när hon var där. Stina var inte på något sätt i vägen eller tog över hans plats, hon kompletterade oss.

SahraDalthons mamma

Tack vare Stina har jag fått helt otroliga bilder från förlossningen. Hon var inte bara där som fotograf utan även som doula – ett extra stöd och hejarklack i krystarbetet. Dessa bilder är guld värda för mig. Tack vare dem kan jag återspegla och själv se hur min förlossning såg ut steg för steg, något jag inte kunnat med storasyster Elaliyahs förlossning. Jag blir lika emotionell varje gång jag kollar igenom bilderna. Stina är en fantastiskt trevlig och trygg person. Hon lyssnar på dig/er och finns där för en. Jag kan inget annat än att rekommendera henne. ALLA borde ha Stina i förlossningsrummet!

AniFloras mamma

Tusen tack för det magiska ögonblicket. Du hjälpte oss så mycket! Jag kände mig bekväm, trygg och avslappnad och min sambo också. Jag vill bara säga att du är så snäll och det är viktigt om man jobbar med människor. Tusen tack igen!