Priser

Varför förlossningsfoto?

8 goda anledningar till att anlita en förlossningsfotograf:

Desktop1-001

1. Låt din partner hålla din hand, inte kameran! Din partner slipper ansvaret och kan fokusera på och uppleva födseln av er bebis tillsammans med dig fullt ut. Att tycka att han eller hon kan ta bilderna känns kanske helt naturligt innan men tro mig, väl på plats kommer du vilja ha honom eller henne hos dig.

2. Ni får alla vara med på bilderna. Detta är något jag saknar från mina egna förlossningar där min stackars sambo fick agera fotograf. Jag ville ha många men har bara några halvkassa, om än värdefulla, bilder på mig när jag ligger ensam i en sjukhussäng och det var till och med så dottern reagerade när hon såg dem första gången – ”men var är pappa, var inte han med?”. Förlossningarna är det absolut största vi har gjort ihop och bilder av oss tillsammans hade varit fina att se tillbaka på, och visa barnen.

3. Hela historian förevigas från början till slut, och inte bara några snabba snaps när bebisen precis kommit ut som är det vanligaste när man fotar själv. Vankandet i korridoren, en stilla bild på klockan, blickarna, beröringarna och samspelet er emellan, tårarna, skratten, intensiteten, kärleken, första skriket, första ögonkontakten, första amningen, vägningen och mätningen, den berömda brickan… Tillsammans skapar allt detta berättelsen om när ett barn föddes en och ny familj blev till. Så fint och värdefullt och något man garanterat aldrig ångrar att man gjorde!

4. Detaljer som du annars skulle missa fångas. Din partners reaktioner och era ansiktsuttryck ögonblicket då bebisen kommer ut. Vem vill inte ha möjlighet att se det i efterhand? ✨

5. Kvalitet! Iphonesnapshots är perfekt för facebook- och instagramuppdateringar men vill du försäkra dig om att du får fina bilder från din mitt-i-natten-förlossning som även går att framkalla och förstora krävs en ordentlig systemkamera + ljusstarkt objektiv, som hålls av händer som inte är fullkomligt darriga av känslor. Jag använder mig av proffsutrustning från Canon och redigerar färgtonerna efteråt så att ni får ett gäng vackra och enhetliga bilder från en av de största dagarna i ert liv.

6. Minnen bleknar. Tänk hormoner, endorfiner, sömnbrist, smärta, nervositet. Inte undra på att det mesta känns suddigt efteråt! Förutom att det är värdefullt med bilder från en av de största dagarna i ens liv så gör dem att tomma luckor fylls vilket har visat sig vara ett effektivt hjälpmedel för bearbetning vid exempelvis trauman och postpartumdepressioner då de hjälper oss att känna oss mer kopplade till vår förlossning och den nyfödda bebisen. Genom att SE vad vi faktiskt har gått igenom förstår vi det bättre, både fysiskt och mentalt.

7. En extra person i rummet som kan bistå med vad det än må vara = lyx! (speciellt om fotografen är doula i botten, hehe)

8. Ditt barns enda riktiga födelsedag är värd att förevigas! ♥

Untitled-12

Förlossningsfoto

14 000:-

Inkluderar:

 •  Församtal.
 •  Mail/sms/telefon-support genom hela uppdraget.
 • Jour 24/7, veckorna runt bf.
 • Närvaro under hela förlossningen, inklusive 1-2 timmar efter.
 • Doulastöd om önskas.
 •  50+ högupplösta och smakfullt redigerade bilder levereras digitalt.

Kontakt

Doula

14 000:-

Inkluderar:

 •  Församtal.
 •  Mail/sms/telefon-support genom hela uppdraget.
 • Jour 24/7, veckorna runt bf.
 • Stöd under hela förlossningen, inklusive 1-2 timmar efter.
 • Förlossningsfoto när utrymme ges.
 • Eventuella bilder redigeras smakfullt och levereras digitalt.
 • Eftersamtal.

Kontakt

Expressdoula

8000:-

Passande för er som inte har planerat att anlita en doula men som känner ett behov av extra stöd i nära anslutning till födseln eller när den startat. Det kan också vara att den tilltänkta stödpersonen blir sjuk och därmed inte kan vara med på förlossningen. Tjänsten gäller i Malmö/Lund och erbjuds i mån av tid. Eftersamtal ingår. Vid intresse, maila gärna.

Kontakt

Gravid + förlossning + nyfödd

18 000:-

Inkluderar:

 •  Församtal.
 •  Gravidfotografering.
 • ♥ Förlossningsfotografering (se ovan).
 •  Nyföddfotografering.
 •  Bilder redigeras smakfullt och levereras på usb.

Kontakt

Vad säger mina kunder?

 

KimELLIOTS MAMMA

I dimman av stormvärkar och främlingar i rummet var Stina ytterligare ett bekant ansikte, en trygghet, något bestående och lugnande. Vi ville knappt släppa hem henne efter förlossningen! Underbara Stina, hon har som doula bidragit till en positiv förlossningsupplevelse och som fotograf förevigat vårt första barns födelse med hundratals otroliga bilder. Det enda negativa med att ha med Stina som just fotograf är att det är så himla svårt att välja vilka bilder som ska upp på väggen!

MattiasELLIOTS PAPPA

Det är svårt att beskriva Stinas betydelse under förlossningen med ord som gör det rättvisa.Men det hon gjorde var att göra vår förlossningsupplevelse så magisk och vacker som den kan vara. Hon hjälpte mig att vara det bästa stöd jag kunde vara för min sambo. Hon hjälpte min sambo att skapa och behålla ett mindset som gjorde att hon kunde genomgå förlossningen med positiva tankar och känslor och hur konstigt det än kan låta, så vet jag att min sambo älskade sin förlossning. Mycket av det kan vi tacka Stina för. Och inte minst så gav hon oss minnen för livet med sina underbara fotografier. Idag, ca ett halvår efter förlossningen ser jag Stina som en av mina nära vänner. Vi har inte känt varandra länge, vi har bara träffats ca 5 gånger, men det hon gjort för mig och för min sambo är som jag skrivit många gånger ovärderligt och sträcker sig långt över mina förhoppningar och förväntningar. Kan jag rekommendera andra att använda sig av Stina? Ja! Alla dagar i veckan!! Att föda barn är bland de mest naturliga saker som finns men långt ifrån alla upplever förlossningen som positiv. Tack vare Stina så blev vår förlossning precis den fest som vi hade hoppats på och laddat för. Trots 12 timmars stormvärkar och sugklocka var känslan att det här var det bästa vi gjort. Och det är lätt för mig som partner att säga men jag vet att min sambo tänker likadant.

HåkanFABIANS PAPPA

Från början var jag väldigt skeptisk till att ha någon med på förlossningsrummet och det kändes lite konstigt. Denna känsla förändrades så fort Stina kom in i rummet och det var helt naturligt att ha henne där. Stina var väldigt proffsig och gav precis det lugnet som som krävs i rummet. Helt perfekt. Hon smattrade av bilder med jämna mellanrum men det var inget man tänkte på i stunden utan hon blev ytterligare en trygghet till för Amanda att luta sig mot. När vi sen läste inlägget och fick se bilderna blev jag rörd. Jag hade aldrig kunnat både ge Amanda det hon behövde och samtidigt ta dessa underbara bilderna. Dessa kommer vi kunna ha med oss alltid och jag är oerhört glad att Amanda och Stina hittade varandra.

AmandaFABIANS MAMMA

Att ha med Stina-Lee på förlossningen är ett av våra bättre beslut. Vi hade inte träffats innan och trots värkar och bebis på väg så var det inga konstigheter när hon kom in genom dörren. Hon var så himla lätt och trevlig och kände av stämningen på ett bra sätt och kändes självklar från att hon steg in i rummet. Under förlossningen tänkte jag inte på att hon var där, jag var fokuserad på att krysta och det var så många andra i rummet ändå. Att någon annan tog bilder gjorde även att min sambo kunde vara närvarande och fokusera på att stötta mig utan att behöva tänka på att ta bilder. Men det absolut bästa är såklart bilderna, Stina-Lee är otroligt duktig på att fånga känslorna och bilderna är vackra. Jag vill framkalla varenda en. Jag är också så glad att det finns bilder på mig och min sambo tillsammans under förlossningen. Förlossningen är det mest fantastiska vi gjort ihop och jag ser framemot att kunna visa bilderna för vår Fabian när han blir stor nog.

Fabians morfarFABIANS MORFAR

Verkligen fina bilder! Tittar med tårar rinnande på vad som hände den fantastiska morgonen. Ser de många känslorna som far runt i en sådan omvälvande stund i livet.

Somar & LinusJonathans föräldrar

Jag snubblade över bilder från en förlossning som en mamma hade lagt ut. Jag blev förälskad och ville såklart ha bilder på min nyfödda bebis. Jag nämnde det för en väninna och svaret blev: – Va?? Vill du fota din förlossning??? – ja, det vill jag. Jag vill kunna visa min son kärleken, smärtan, humorn…. Allt det man inte kan berätta. Min sambo är världens sämsta fotograf (men älskar honom ändå) men oavsett så är det vår kärlek, vår smärta och vår humor jag vill fånga. Det är våra känslor jag vill kunna visa vår son. Jag kontaktade Stina och vi pratade en lång stund tills frågan kom. – Vad är det du vill att jag ska fotografera, vad vill du ha med? Mitt svar var enkelt. Att fånga känslorna. Jag såg på den andra mammans bilder hur Stina hade lyckats att skapa en berättelse med endast bilder. Detta ville jag! Dagen kom och Stina var snabbt på plats med ett lugnande leende. Då förstod både jag och sambon att detta kommer bli bra. Stina var inte bara fotograf. Hon fanns där som en hjälpande hand. Som en stöttande hand. Vi kände oss bekväma med Stina direkt. Vi märkte inte av henne när hon inte ”behövdes” men så fort det var nåt så var hon där med sitt leende och lugnande röst. Vi pratade och skrattade och det hjälpte oss att slappna av och njuta av varje sekund. Att bara vara. När jag tittar tillbaka på bilderna så är jag så tacksam att jag hittade Stina och hennes blogg. Vårt magiska ögonblick finns på bild, när vår ögonsten som varit så efterlängtad i 9 månader kom till världen. Helt underbart. Helt fantastiskt.

MinnaEmmas mamma

Vår första förlossning var rätt jobbig där jag kände mig väldigt ensam och fick mycket panikkänslor. Min man gjorde vad han kunde men jag hade behövt mycket mer närvaro från barnmorskan för att känna mig trygg. Inför den andra förlossningen ville vi ge mig/oss de bästa förutsättningarna för att få revansch och därför ville vi ha en doula med oss. Det var enda sättet vi kunde garantera oss själva att få den professionella närvaro som vi behövde och ville ha. Det var UNDERBART och inte en sekund ångrade vi beslutet! Stina är en engagerad och väldigt omhändertagande person så vi båda var genast trygga i hennes sällskap. Hon och min man var ett superstöd för mig och tillsammans blev vi ett väldigt lyckat team. När jag kände att jag var nära att få panik var de båda där för att lugna mig och de hjälpte mig att ta en värk i taget och vila där emellan. Hon lyssnade på våra önskemål och förstod precis vad vi ville och hur vi ville ha det. Och bara att ha någon där som tar kommando gentemot personalen (om det behövs) är guld värt, så att min man bara kunde finnas där för mig. Att Stina även kan fotografera när tillfälle ges är en stor bonus! Min man tyckte också att det var kanon! Även han var tagen efter den första förlossningen så han tyckte det var jättebra att ha henne där. Han mådde också bra av extra stöd och blev säkrare i vad han skulle göra när hon var där. Stina var inte på något sätt i vägen eller tog över hans plats, hon kompletterade oss.

SahraDalthons mamma

Tack vare Stina har jag fått helt otroliga bilder från förlossningen. Hon var inte bara där som fotograf utan även som doula – ett extra stöd och hejarklack i krystarbetet. Dessa bilder är guld värda för mig. Tack vare dem kan jag återspegla och själv se hur min förlossning såg ut steg för steg, något jag inte kunnat med storasyster Elaliyahs förlossning. Jag blir lika emotionell varje gång jag kollar igenom bilderna. Stina är en fantastiskt trevlig och trygg person. Hon lyssnar på dig/er och finns där för en. Jag kan inget annat än att rekommendera henne. ALLA borde ha Stina i förlossningsrummet!

AniFloras mamma

Tusen tack för det magiska ögonblicket. Du hjälpte oss så mycket! Jag kände mig bekväm, trygg och avslappnad och min sambo också. Jag vill bara säga att du är så snäll och det är viktigt om man jobbar med människor. Tusen tack igen!

AngelikaTristans mamma

Vår andra förlossning närmade sig och jag hade på känn att det skulle bli en snabb förlossning. Jag hade hört att det var så för många omföderskor. Denna gången ville vi att min sambo skulle kunna fokusera enbart på att stötta mig och få vara med i varje unik stund under förlossningen. Han skulle inte behöva oroa sig för att missa tillfällen som vi gärna ville ha med på bild. Samtidigt ville jag ha extra stöd, någon som kunde avlsta min sambo och kunna få konkreta råd och vägledning under den värsta smärtan. Just nu fann vi Stina på intagram. Jag blev såld på hennes bilder direkt. Hennes hemsida, presentation och alla fina ord från hennes kunder gick rakt in i hjärtat. Så vackra minnen, foton och vilken unik upplevelse att få guidning i en av de största stunderna i ens liv. Jag hade lite spontan kontakt med Stina innan då vi kände att sista minuten-uppdrag räckte för oss. Var hon ledig under vår förlossning så var det ödet. Värkarna startade kl 1 på natten, det var lite oklart första minuterna för det var tätt mellan smärtan redan från start och kändes inte riktigt som förra förlossningen. Jag sms:ade henne direkt. ”Värkar!!”. Efter 20 min hade jag redan hunnit ringa förlossning och en vän som skulle köra in mig (sambon fick vänta på barnvakten) och skickade snabbt iväg ett sms till Stina att värkarna var regelbudna med 2 min mellanrum. Jag hann inte skriva mer än vilken rum jag låg i och hur öppen jag var, sedan startade krystvärkarna. Kl 02.58 föddes vårt mirakel, Stina anlände lite efter kl 3. Det var omöjligt att hinna i tid till vår raketförlossning. Medtagen och smärtpåverkad låg jag skakandes av adrenalin och kände tacksam att allt ändå gått bra när Stina anlände. Hennes närvaro gjorde något med rummet, jag hade haft henne under förlossningen i huvudet då det varit min sanning de senaste veckorna. När hon väl kom togs bilder på vår nyfödda son, när vi skålar, första amningen och det vackra första mötet med pappa! Allt går inte som man tänkt sig, speciellt inte något så stort som en förlossning. Men att ha personer på plats som ger en rätt känsla är otroligt betydelsefullt och Stinas närvaro kändes så naturlig och härlig trots att vi aldrig förr mötts. Vi är evigt tacksamma att vi hörde av oss och anlitade Stina. Ett möte och minne vi aldrig kommer att glömma!